• minislide aktuality 01
  • Aktuální informace z klubu

Soutěž RCA Cheb 2022

Konečně to začíná, první letošní závody RCA. Už jsem se těšili, že se potkáme s kamarády a zalítáme si. Přeci jen je to lepší než individuální trénink. A jako každý rok se začíná na letišti v Chebu. Což je pro nás trochu dál, a tak vyrážíme již v pátek před soutěží a dáme ještě nějaký ten trénink na místním letišti.

Již z minulého roku máme vyhlídnutý penzion s dohledem na letiště, ale touha po snídani byla větší, a tak volíme změnu. Bydlíme asi 5 km v takové malé vesničce, kde jsem ani nečekal ubytování natož s pěknou pizzerií. Majitelé velmi příjemní a skvělá domluva. Takže jsem spokojeni. Jedeme na letiště a uděláme si malý trénink. Je tam i Honza Plevný, a tak je to příjemný podvečer.

V sobotu nás již čekají závody. Nečekaně je v Chebu krásné slunečné počasí, což se na prvních závodech moc často nestává. Pamětníci vzpomínají i na sníh. Tentokrát je ale hezky, tak se létá skvěle. Je to náš první závod s novým letadlem Ascent BIP a moc tréninku s ním také nemáme. Ale letadlo létá hezky, takže se snažíme mu to příliš nekazit. Po druhém kole se držíme na krásném druhém místě, což nám do konce nevydrží. Třetí rozhodující kolo nebylo až tak špatné z naší strany, ale kluci jej zalétli ještě lepší. Proto končíme i tak na hezkém čtvrtém místě se ztrátou 4 bodů na místo třetí, což při náletu 1957 bodů je opravdu o kousek. Nevadí, motivace do dalších závodů je velká. Nejezdíme pro vítězství, ale protože nás to baví. Děkujeme organizátorům a gratulujeme nejen vítězům, ale všem pilotům za jejich výkony. Uvidíme se v Bechyni.

  1. místo - Zdeněk Frydrýn, 2. místo - Václav Řípa, 3. místo - Jan Plevný


Naposledy změněno sobota, 25 červen 2022 20:13
zpátky nahoru